Brand story

Brandul se găsește exclusiv în magazinul fizic.

CONTACT

Născut în Austin, Texas, este unul dintre cei mai de succes și respectați designeri din zilele noastre. Câștigătorul a numeroase premii pentru design, ascensiunea sa în modă a început în 1994, când a devenit director de creație pentru Gucci.

Nu numai că a schimbat dramatic imaginea legendarei case de modă, dar a și condus compania către un succes fără precedent grație viziunii sale moderne și adaptate la preferințele consumatorului final.

În aprilie 2005, după ce părăsește grupul Gucci, anunță înființarea brandului Tom Ford, urmând să lanseze o colecție de produse de înfrumusețare și ochelari în anul 2005, respectiv 2006.

Un an mai târziu, deschide primul magazin propriu în New York, lansându-și în același timp colecția de îmbrăcăminte bărbătească, dar și colecția de accesorii Tom Ford.

A cochetat cu lumea filmului, în 2009, când produce primul său film, A Single Man – acesta primește o nominalizare la Oscar și diverse alte premii la festivaluri de tradiție, precum Cannes sau Veneția. În 2016, Nocturnal Animals, produs tot de el, câștigă o altă nominalizare la premiile Academiei Americane de Film.

În prezent, brandul Tom Ford sinonim cu numele fondatorului său deține 64 de magazine în întreagă lume, dar și multe alte locații multibrand în poluri ale modei de lux, precum Beverly Hills, Londra, Milano, Tokyo, Dubai, Zurich, Moscova etc.

images
images
images
images
images
images
images
images

Licența “Tom Ford” pentru linia de rame de ochelari aparține companiei “Marcolin Group” unul din cei mai importanți fabricanți mondiali de ochelari din segmentul luxury, produsele sale distingându-se constant printr-o înaltă calitate a designului, atenția acordată oricărui detaliu, prin serviciile sale pre și post vânzare, precum și printr-o rețea internațională de distribuție ce acoperă cele mai importante piețe ale lumii.

După ce a finalizat în decembrie 2013 achiziționarea Viva Optique, o companie nord-americană ce ocupă locul al doilea în industria ochelarilor din America, grupul Marcolin și-a consolidat în mod semnificativ atât portofoliul de branduri, cât și reţeaua de distribuție, în special în Statele Unite ale Americii.

În anul 2014, Marcolin a vândut 14,3 milioane de ochelari grupați în 28 de colecții ce acopereau mai mult de 1450 modele.

Ochelarii fabricați de Marcolin Group sunt prezenți în peste 127 de țări, Grupul Marcolin având 27 subsidiare (16 în Europa, 7 în America, 3 în Asia și 1 în Australia) în care lucrează peste 1500 de angajați.

Portofoliul de licențe închiriate este constituit din 22 branduri – Balenciaga, Bongo®, Candie’s®, Catherine Deneuve, Diesel Shades, DSquared2 Eyewear, Ermenegildo Zegna, Ganț, Guess, Harley-Davidson®, Just Cavalli Eyewear, Kenneth Cole New York, Kenneth Cole Reaction, Marciano, Montblanc Eyewear, Rampage®, Roberto Cavalli Eyewear, Skechers, Swarovski, Timberland, Tod’s Eyewear și Tom Ford Eyewear.

Alături de acestea grupul are patentate șase licențe proprii: Marcolin, Magic Clip®, Național, Savvy, Viva și Web Eyewear.