Ochelarii potriviți în funcție de forma feței tale

Citeste mai jos

Măcar o dată în viață un prieten sau o cunoștință ne-a spus despre ochelarii purtați sau încercați în magazin că nu ni se potrivesc. Dar ce înseamnă asta, mai exact? Înseamnă că, mai mult sau mai puțin conștient, asociem forme diferite ale feței cu anumite forme ale ramelor. Iată care sunt alegerile optime în funcție de conturul tău facial.

Față rotundă

O față rotundă este, așa cum poți bănui, simetrică ca formă. Asta înseamnă că fruntea și obrajii au aproximativ aceeași lățime, iar bărbia este moale și neascuțită. Ochelarii potriviți pentru această formă sunt cei dreptunghiulari sau în stil wayfarer.

Față pătrată

O față pătrată înseamnă că fruntea, pomeții și linia maxilarului au aproximativ aceeași lățime. Asta înseamnă că cele mai potrivite rame sunt cele ovale, rotunde, cele în stil aviator sau cele cu brațe late, dar și cele „ochi de pisică”.

Față ovală

O formă ovală a feței se recunoaște după pomeții mari, fruntea și maxilarul ușor înguste, acest contur facial fiind și cel mai bine proporționat dintre toate, de aceea celor din această categorie li se potrivește, în principiu, orice tip de ochelari, dar lățimea ramelor acestora să nu depășească linia exterioară a tâmplelor și pomeților.

Față în formă de inimă

Ușor de confundat cu forma triungiulară, conturul facial în formă de inimă are fruntea lată, iar bărbia îngustă. Mai îngustă decât cea din categoria de mai jos. În armonie cu fața în formă de inimă sunt ramele supradimensionate sau cele în stil aviator.

Față triunghiulară

În cazul feței de acest tip, fruntea este lată, iar bărbia mică. Cel mai bine se potrivesc ochelarii colorați, subțiri, cu lentilele alungite sau rotunjite, care să ofere echilibru. De asemenea, impactul va fi unul remarcabil cu o pereche de rame în stil „ochi de pisică”.

O ilustrare în detaliu se poate vedea aici.