Cum să te obișnuiești cu prima ta pereche de ochelari pentru vedere

Citeste mai jos

Prima ta pereche de ochelari pentru vedere e o schimbare importantă în viața ta. Pe lângă faptul că trebuie să ai grijă de ei și la început ți se va părea ciudat să-I porți aproape tot timpul, ochii și creierul tău au nevoie de timp să se adapteze schimbării.

De aceea, e foarte probabil să resimți dureri de cap trecătoare sau așa-zisa oboseală a ochilor. Trebuie să știi că nu ești singurul, majoritatea persoanelor au nevoie de câteva zile sau chiar câteva săptămâni să se obișnuiască cu ochelarii pentru vedere. De aceea, e important să alegi ramele care ți se potrivesc [link ancoră], recum și tratamentele necesare pentru lentile, precum cele de protecție contra razelor UV, antireflexie sau antistrălucire [linkuri ancore].

Iată însă și trei sfaturi practice pentru ca acomodarea ta cu noua pereche de ochelari pentru vedere să fie mai ușoară.

Crește gradual timpul de purtare

Ești bucuros de faptul că vezi mai bine, dar purtarea îndelungată încă din primele zile poate intensifica eventualele dureri de cap ori oboseala ochilor. Încearcă mai întâi o oră sau două în primele zile, apoi crește gradual în decurs de o săptămână timpul în care porți ochelarii pentru vedere în așa fel încât după o săptămână să ajungi la aproape o zi întreagă.

Menține ochelarii de vedere curați

Particulele de praf pot fi deranjante pentru ochii tău, iar asta nu va face decât să sporească sentimentul de disconfort și oboseală a acestora. Spală-I zilnic, în fiecare seară, sub jet de apă și folosind un săpun cu PH negativ sau cu soluția recomandată de medicul tău oftalmolog sau specialiștii magazinului de unde i-ai achiziționat.

Exersează-ți și calmează-ți ochii

Una dintre greșelile pe care o facem cu toții atunci când încercăm să ne obișnuim cu noua pereche de ochelari pentru vedere este să uităm să luăm o pauză. O dată la aproximativ o oră, dacă obișnuiești să lucrezi în fața ecranului, încearcă să-ți concentrezi privirea pe ceva la distanță, precum un copac sau o clădire. Apoi, după câteva minute, privește spre jos și concentrează-te pe ceva aproape, precum un desen de pe covor sau orice altceva îți captează imediat privirea. După zece minute, ochii tăi vor fi relaxați și gata de treabă.

Surse:

https://www.visionworks.com/articles-how-to-get-used-to-wearing-glasses

https://www.nvisioncenters.com/glasses/adjusting-first-pair/