5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi o pereche de ochelari

Citeste mai jos

E important să mergi pregătit la magazinul tău preferat de ochelari și să știi ce vrei, de aceea iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte să alegi perechea care ți se potrivește.

 

Rețeta trebuie să fie actuală

Valabilitatea standar a unei rețete eliberate de medicul oftalmolog este de doi ani pentru adulți și un an pentru copii și adolescenți. Este important să știi, spre exemplu, că miopia simplă poate progresa după vârsta de 20 de ani și să se stabilizeze în jurul vârstei de 30. De aceea, este foarte important să mergi la un control o dată la doi ani, dar chiar și atunci când dorești să schimbi o pereche de ochelari doar pentru că îți dorești altfel de rame ori lentile.

Măsoară distanța dintre pupile

Distanța dintre pupile se măsoară de obicei în milimetri, iar centrul lentilelor ar trebui să fie așezate chiar în fața acestora. În timpul consultației, această distanță e notată de medic în fișa pacientului și recomandarea noastră este să folosești această informație înainte să alegi noua ta pereche de ochelari.

Alege ramele care ți se potrivesc

Probabil cel mai important pas pentru tine e să găsești ramele care ți se potrivesc, în funcție de preferințe, stilul personal, dar și luând în considerare forma feței tale. Astfel, pentru ca perechea de ochelari să fie complentară formelor tale, citește articolul nostru în detaliu despre ce fel de rame ți se potrivesc.

Optează pentru învelișul protector de care ai nevoie

Ești șofer sau lucrezi cea mai mare parte din zi în fața unui ecran? E foarte important atunci să optezi pentru lentile anti-strălucire și anti-reflexie. Pe de altă parte, dacă obișnuiești să petreci mult timp în spații deschise, ești pasionat de ski sau înot, poți alege o pereche de rezervă cu lenti cu protecție UV și polarizate, pentru confort.

Ia în considerare o pereche de rezervă

Mulți dintre aleg să folosească aceeași pereche de ochelari, însă, dacă bugetul îți permite, poți alege o variantă polarizată, pentru atunci când pleci la drum cu mașina sau mergi la plajă ori la schi, pe care să o folosești în timpul zilelor însorite. De asemenea, poți opta pentru o pereche cu rame supradimensionate pentru confort sporit în timpul orelor de lucru sau pentru o alta cu rame discrete pe care să o folosești în timpul liber. Dar, cel mai important, ai o rezervă, care se poate dovedi foarte importantă atunci când cealaltă pereche poate fi pierdută sau deteriorată.

Surse:

https://www.diagnosticeyecenter.com/2020/09/17/6-tips-when-buying-pair-of-glasses/

https://www.realmenrealstyle.com/buy-prescription-glasses/