7 actori și actrițe al căror stil de a purta ochelarii ți se poate potrivi

Citeste mai jos

Lumea cinemaului e deseori loc de inspirație pentru stilul personal, fie că vorbim despre hainele din piele din The Matrix, cămășile lui Tyler Durden din Fight Club sau costumele croite impecabil ale lui Colin Firth în A Single Man. Iată, însă, și câteva momente de pus în ramă când vine vorba despre ochelari, fie ei pentru vedere ori pentru soare.

 

Ingrid Bergman în Spellbound

Ne întoarcem în timp tocmai în 1945, la celebrul film regizat de Alfred Hitchcok, în care Ingrid Bergman poartă o pereche de ochelari discreți, cu lentile rotunjite. Au rămas iconici mai ales datorită unui artificiu tehnic din cameră al lui Hitchcok folosit în scena în care actrița citește o scrisoare importantă pentru intriga filmului, o scenă de altfel rămasă în memoria cinefililor.

Keanu Reeves în The Matrix

Unul dintre look-urile iconice din cinematografie, ochelarii de soare purtați de Neo, Trinity și Morpheus au devenit peste noapte purtați în toată lumea. Greu să găsim un design atât de atemporal, indiferent de trend. Perechile găsite în recuzita filmului au aparținut companiei Silhouette, care a colaborat mai întâi cu cei de la NASA pentru un design similar. Mai cyberpunk de-atât nici că se putea!

Brad Pitt în Fight Club

În poate cel mai cool rol al său, Brad Pitt poartă o pereche de ochelari de soare supradimensionați Oliver Peoples 523, care s-au potrivit perfect cu stilul neconvențional și antisistem al personajului. Compania însă nu i-a mai produs din anul 2000, dar replici, chiar dacă rare și ele, încă se găsesc. Dar merită efortul, dacă vrei să arăți ca și cum nu vorbești niciodată despre Fight Club.

Colin Firth în A Single Man

Regizat de celebrul designer Tom Ford, A Single Man nici că ar fi putut fi altfel decât impecabil. De costume s-a ocupat celebra Arianne Phillips, care a mai lucrat alături de regizori precum Quentin Tarantino (Once Upon a Time… In Hollywood) sau James Mangold (Walk the Line), iar costumele purtate de Colin Firth au fost produse la fabrica din Italia a designerului.

Interesant e că ochelarii de vedere purtați în film nu au fost „desenați” de Tom Ford, ci au fost găsiți întâmplător în recuzită de către actorul britanic. Câțiva ani mai târziu, însă, în colecția Primăvară/Toamnă din 2011, în magazinele designerului se găsea designul rămas celebru.

Christopher Reeve în Superman

Look-ul de geek a fost întotdeauna în trenduri. De fapt, în afara lor. Niciodată nu greșești cu el. E suficient să ne aducem aminte de filmele cu adolescenți din anii ’80 sau ’90. Dar musai să ne aducem aminte de aliasul stângaci al lui Christopher Reeve, Clark Kent, și ce tip atrăgător ascundea de fapt în spatele acestei imagini. Chipul său rotund și maxilarul masiv au scos tot ce era mai subtil în designul rotunjit și supradimensionat al ochelarilor. Excelenți dacă ești fan al anilor ’70.

Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany’s

Imaginea în care Audrey Hepburn mănâncă micul-dejun în fața vitrinei magazinului de lux Tiffany’s e printre cele mai cunoscute cadre din lumea cinemaului. Iar de atunci, modelul Manhattan al producătorului Oliver Goldsmith a rămas sinonim cu mister, rafinament și un strop de rebeliune.

Gregory Peck în To Kill a Mockingbird

Atât de marcant a fost acest design, încât compania Oliver Peoples l-a recreat în 2011, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la premiera filmului regizat de Robert Mulligan. Cu lentile rotunjite și cu un design inedit al fixării pe nas, ochelarii de inspirație retro sunt și astăzi la fel de intriganți ca acum 60 de ani.