5 metode prin care să prelungești durata de viață a ochelarilor tăi

Citeste mai jos

Micile gesturi și reflexele sănătoase pot face diferența când vine vorba despre durata de viață a ramelor și lentilelor tale. Iată 5 aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere.

Manevrează-i întotdeauna folosind ambele mâini

Poate sună pretențios și nu la fel de elegant precum cu o singură mână, însă manevrarea ochelarilor cu două mâini atunci când îi punem sau dăm jos de pe față e foarte importantă, pentru că în timp ramele se dereglează, iar asta poate duce atât la o poziție incorectă ce poate afecta vederea, dar și confortul.

Evită metodele incorecte de curățare

Când vine vorba despre lentile, trebuie să ții minte două cuvinte: microfibră și fără alcool. Mai exact, e foarte important să le ștergi folosind o bucată de pânză specială și soluții care nu conțin alcool, precum spirt sau alți detergenți. De asemenea, dacă totuși obișnuiești să-i speli cu săpun, în locul unei soluții recomandate de magazinul de unde i-ai cumpărat, e important să folosești unul cu Ph neutru.

Nu-i așeza pe suprafețe solide

Probabil e unul dintre primele sfaturi pe le primești atunci când îți cumperi o pereche de ochelari, indiferent că-s pentru vedere sau nu: nu-i așeza pe masă, indiferent că ramele sunt închise sau deschise. Asta pentru că e una dintre cele mai frecvente situații în care lentilele se pot zgâria iremediabil. Obișnuiește să-i ții în toc, fie că ești la birou sau în timpul liber.

Ajustează periodic ramele

Inspectează periodic ramele, după ce îți cureți ochelarii, iar în cazul în care observi că s-au slăbit ori nu mai sunt la fel de drepte cum erau noi, e posibil să aibă nevoie de reglaj. Dă o fugă la opticianul tău pentru a menține ramele în cea mai bună formă și, astfel, lentilele să nu fie puse în pericol.

Ia în calcul o pereche de rezervă

Două perechi de ochelari pentru vedere, fie ele identice sau nu, sunt varianta ideală atât din punct de vedere practic, cât și estetic. Alternându-i, le poți prelungi durata de viață pentru că uzura nu mai este aceeași ca în cazul unei singure perechi. În același timp, îi poți schimba în funcție de mood, de vestimentație sau de activitatea la care îi folosești. Astfel, în loc să folosești o singură pereche intensiv, poți opta pentru una la birou sau la condus și alta acasă, în timpul liber, când citești sau te uiți la televizor.

Surse:

https://www.insighteyecaretexas.com/2015/07/how-to-prolong-the-life-of-your-glasses/

https://www.thehealthy.com/eye-care/glasses-tips/