Brand story

Brunello Cucinelli, în slujba frumuseții și a binelui

În urmă cu peste patru decenii, designerul născut în inima Italiei a pornit în căutarea frumuseții care va salva lumea, așa cum spunea Dostoievski, scriitor pe care îl citează deseori. De la primele pulovere de cașmir colorat pentru femei, la colecțiile de haine și accesoriile cele mai recente, Brunello Cucinelli este un nume asociat cu luxul italian, rezultat din pasiunea sa pentru locurile natale, istoria țării sale și apetitul pentru stil al conaționalilor săi.

O particularitate a creațiilor sale este accentul pus pe simplitate, dar și pe o calitate de excepție a materialelor și a croielii. Acestea din urmă reprezintă moștenirea industriei modei din Italia, o națiune recunoscută pentru simțul estetic perpetuat constant încă din Antichitate.

“Frumusețea pare să aibă aceeași menire ca și bunătatea și îmi place să cred că frumusețea și adevărul sunt, de asemenea, una și aceeași. Văd câtă frumusețe poate exista la oameni când au grijă de mediul înconjurător, când sunt curajoși, când echilibrează profitul și dăruiesc înapoi; și câtă frumusețe este în sufletul celor care dau o mână de ajutor altora nevoiași. Frumusețea este universală și am văzut-o în fiecare parte a lumii.” | Brunello Cucinelli

Brandul este sinonim cu un cătun din regiunea Umbria, Solomeo, unde Brunello Cucinelli a cumpărat un castel medieval în ruine și l-a transformat într-un simbol al afacerii sale de familie.

Culorile calde, țesăturile lucrate manual din materiale naturale și un apetit pentru stilul ușor de purtat, dar foarte rafinat, sunt caracteristicile colecțiilor Brunello Cucinelli. Fiicele sale, Camilla și Carolina, lucrează cot la cot cu tatăl lor, atât în domeniul designului, cât și al perpetuării modelului de business umanist, pentru care Brunello a și fost aclamat de liderii G20, în urmă cu câțiva ani la Roma.

“Două lucruri mă mână: Cerul de deasupra mea și legea morală din interiorul meu.” | Brunello Cucinelli

Colecțiile de rame au fost inițial lansate împreună cu brandul american Oliver Peoples, iar de anul acesta, Brunello Cucinelli produce proprii ochelari de vedere și de soare pentru femei și bărbați.

Detaliile sofisticate și tehnicile artizanale iscusite se remarcă în noua colecție de ochelari pentru femei și bărbați. Ramele sunt lucrate în Italia din acetat ușor, titan și corn de bivol, în timp ce jocul de forme, accente strălucitoare și combinații de materiale sunt inspirate de estetica atemporală a eleganței imaginate de Brunello Cucinelli.

Brunello Cucinelli crede în artă și cultură, fiind un catolic devotat și mare admirator al stoicilor romani, două aspecte care îi ghidează etica profesională și cea personală.

“Am crezut în crearea de obiecte valoroase fără a provoca vreun rău Creației, sau cât mai puțin posibil. Mi-am imaginat produse care ar putea fi la fel de îmbucurătoare pentru purtători ca și pentru muncitorii care le-au realizat, mi-am imaginat oameni care lucrează într-un loc de muncă frumos: un loc în care au avut pauze plăcute și relaxante, în care dimensiunea artizanală domnește.“ | Brunello Cucinelli