Brand story

Brandul se găsește exclusiv în magazinul fizic.

CONTACT

1917-1930

Torino 1917, Giuseppe Ratti, fotograf și dețînătorul companiei “Berry Opticians” a început o aventură ce avea să ducă la un succes internațional de proporții. Într-adevăr, era vorba de o curte in Via Caboto unde a început să producă ochelari avansați din punct de vedere tehnologic, proiectați să satisfacă nevoile piloților și pasionaților de automobile ce aveau nevoie de confort, protecție și vedere optimă.

1930-1950

Consecvent în dezvoltarea modelului “Protector”, ghidat de intuiția și determinarea de a crea ochelari de soare cu adevărat revoluționari în materie de calitate și lejeritate, a creat brandul “Persol” (Persol provine de la “per il sole” însemnând “pentru soare”, subliniind funcționalitatea acestor ochelari în protejarea împotriva razelor de soare).

images
images
images
images
images
images
images

1950-1970

Modelul 649, construit pentru conducătorii de tramvaie din Torino ce aveau nevoie de ochelari de dimensiuni mari pentru a le proteja ochii împotriva curentului și prafului, a fost creat în 1957. Noutatea designului acestui model l-au transformat într-o pereche de ochelari de mare succes, copiat de-a lungul timpului de mulți competitori, iar în 1961 au intrat în legendă când Marcello Mastroianni i-a purtat în filmul “Divorce Italian Style”.

1970-1990

Anii ’80 au fost marcați de o atenție crescută considerabil asupra inovației tehnologice și a grijii asupra produselor finite. Într-adevăr s-au organizat numeroase expediții pentru a testa lentilele ochelarilor Persol la altitudini ridicate și în deșert, verificând performanța acestora în condiții extreme și pentru a experimenta folosirea materialelor inovative.

1990- Pana azi

La începutul anilor ’90, imaginea liniei de damă Persol a fost încredințată actriței italiene Ornella Muți, pentru care Persol a creat o pereche de ochelari incredibil de populari (elegantul model 830), iar apoi în 1993-1994 au creat ochelarul (Carol 853) pentru modelul Carol Alt.

Fiind un brand extrem de popular în intreagă lume, putem enumeră o multitudine de celebrități purtători de Persol precum Ryan Gossling, Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Tobey Maguire, Heidi Klum, James Franco, Miranda Kerr, Jay Z sau renumitul antrenor al Borussiei Dortmund, Jürgen Klopp. Aceasta este doar o mică parte din multitudinea de personalități ce au ales să poarte acest brand, atât datorită designului său, cât și sonorității și calității brandului și al calității acestuia.