Brand story

Cu un nume ce provine de la “per il sole” (n.r. pentru soare), brandul italinesc Persol are o istorie de peste 100 de ani în designul și producția de ochelari deosebiți, inovatori, care păstrează o eleganță aparte și sunt mereu râvniți de staturile de cinema.

1917-1930

Torino 1917, Giuseppe Ratti, fotograf și deținătorul companiei “Berry Opticians” a început o aventură ce avea să ducă la un succes internațional de proporții. Într-adevăr, era vorba de o curte in Via Caboto unde a început să producă ochelari avansați din punct de vedere tehnologic, proiectați să satisfacă nevoile piloților și pasionaților de automobile ce aveau nevoie de confort, protecție și vedere optimă.

1930-1950

Consecvent în dezvoltarea modelului “Protector”, ghidat de intuiția și determinarea de a crea ochelari de soare cu adevărat revoluționari în materie de calitate și lejeritate, a creat brandul “Persol”, subliniind funcționalitatea acestor ochelari în protejarea împotriva razelor de soare.

images
images
images
images
images
images
images

1950-1970

Modelul 649, construit pentru vatmanii din Torino ce aveau nevoie de ochelari de dimensiuni mari pentru a le proteja ochii împotriva curentului și prafului, a fost creat în 1957.

Noutatea designului acestui model l-a transformat într-o pereche de ochelari de mare succes, copiat de-a lungul timpului de mulți competitori, iar în 1961 au intrat în legendă când Marcello Mastroianni i-a purtat în filmul “Divorț în stil italian”.

1970-1990

Anii ’80 au fost marcați de o atenție crescută considerabil asupra inovației tehnologice și a grijii asupra produselor finite. Într-adevăr s-au organizat numeroase expediții pentru a testa lentilele ochelarilor Persol la altitudini înalte sau în deșert, verificând performanța acestora în condiții extreme și pentru a experimenta folosirea materialelor inovative.

1990- până azi

La începutul anilor ’90, imaginea liniei de damă Persol a fost încredințată actriței italiene Ornella Mutti, pentru care Persol a creat o pereche de ochelari incredibil de populari (elegantul model 830), iar apoi în 1993-1994 au creat ochelarul (Carol 853) pentru modelul Carol Alt.

Fiind un brand extrem de popular în întreagă lume, putem enumera o multitudine de celebrități purtători de Persol precum Ryan Gossling, Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Tobey Maguire, Heidi Klum, James Franco, Miranda Kerr, Jay Z sau renumitul antrenor al Borussiei Dortmund, Jürgen Klopp.