Brand story

Brandul se găsește exclusiv în magazinul fizic.

CONTACT

Prada a fost fondat în 1913 la Milano, de către Mario Prada, bunicul Miucciei Prada.

Prima locație a brandului a fost în celebra Galerie Vittorio Emanuelle II, fiind un magazin exclusivist ce vindea genți de voiaj, accesorii și bunuri de lux din materiale fine atent lucrate de către meșteșugarii companiei. Magazinul avea să devină rapid preferatul aristocrației din Italia, dar și al celor mai importanți oameni ai vremii de pe întreg continentul.

În 1919, Prada avea să devină “Furnizorul oficial al Casei Regale Italiene” și încă de atunci a introdus blazonul Regatului Italiei în designul propriului logo.

Miuccia Prada, alintată în copilărie Miu Miu, și Patrizio Bertelli au început să lucreze împreună la sfârșitul anilor ’70, punând bazele expansiunii internaționale ce va avea să dezvolte brandul la nivel mondial.

Patrizio Bertelli a depășit barierele în sectorul bunurilor de lux, introducând un nou model de business în care deținea control direct asupra întregului proces de producție, aplicând criteriul calității asupra acestuia.

Talentul creativ al Miucciei Prada împreună cu abordarea avangardistă au atras atenția industriei modei de lux, în timp ce abilitatea sa de a privi lumea dintr-un punct de vedere nonconformist i-a permis mereu nu doar să se adapteze la noile trenduri, ci și deseori să devină “trend setter”.

În Milano, cumpărătorii, presa și colegii designeri așteaptă cu nerăbdare show-urile de lansare a noilor colecții Prada.

Miuccia Prada face un joc inedit al tendințelor noi cu stiluri atemporale, încântând publicul și clientela an de an cu colecții complexe, de catalog, dar în același timp extrem de ușor vandabile. Inteligența sa artistică și meticulozitate pentru care este recunoscută sunt evidențiate în fiecare produs al casei Prada.

Ochelarii Prada sunt accesorii iconice, omniprezente în show-urile de modă ale casei milaneze.

Datorită notorietății acestui brand și al modelelor sale, nume sonore din showbiz-ul american precum Nicole Kidman, Miranda Kerr, Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna, Eva Mendez, Anne Hathaway sau Benicio Del Toro au ales să poarte Prada.