Brand story

Brandul se găsește exclusiv în magazinul fizic.

CONTACT

Grupul Charmant a fost fondat în Japonia, în 1956, de către Kaoru Horikawa, având ca principal obiect de activitate fabricaţia de piese de schimb şi componente pentru ochelari. După mai bine de 65 de ani, Charmant este expertul mondial al ramelor de ochelari din titan, devenind o societate multinaţională lider în sectorul producţiei de ochelari premium ce se disting prin calitatea excelentă a materialelor, finisajelor și tehnologiilor, precum și prin designul autentic susținut de modul de abordare inovativ și avangardist al unor componente clasice ale monturilor optice.

Anticipând nevoile pieței, în 1980, grupul Charmant demarează procesele de prelucrare a titanului.  Fiind primul producător de rame pentru ochelari confecționate din titan, Charmant a realizat un pas revoluţionar, dobândind o mai mare vizibilitate, precum şi o poziţie distinctă în industria mondială a ochelarilor. Cercetarea continuă a unor noi aliaje pe bază de titan, căutarea unor tehnici speciale de fabricaţie şi dezvoltarea tehnologiilor de microsudură cu fascicul laser de înaltă precizie au permis grupului Charmant să se impună drept un pionier în domeniu. După 12 ani de la lansarea Excellence Titan, aliajul fanion Charmant e recunoscut drept un reper internațional în privința beneficiilor oferite purtătorilor de ochelari: biocompatibilitate, ușurință, flexibilitate, durabilitate și sustenabilitate.

 

1956 – Charmant porneşte producţia de componente pentru ochelari şi introduce o suită de îmbunătăţiri în tehnicile de producţie.

1975 – Charmant îşi extinde orizontul operaţional, dezvoltând linii de produse sub licență proprie.

1980 – Datorită introducerii procesului de prelucrare a titanului, grupul Charmant a realizat un pas revoluţionar, dobândind o mai mare vizibilitate, precum şi o poziţie distinctă în industria mondială a ochelarilor.

1982 – A fost inaugurat Charmant USA, prima sucursală nord-americană trasforma Charmant în prima companie japoneză ce deschidea o filială internațională.

1983 – A fost lansat Pure Titanium, prima colecţie de ochelari realizați integral din titan.

1987 – Inaugurarea sucursalei Charmant Europe Gmbh situată lângă Munchen (Germania) și lansarea primei colecţii Charmant Titanium Perfection

1990 – Realizarea în premieră mondială a primelor monturi din beta-titan, un aliaj mai flexibil şi mai rezistent în raport cu titanul pur.

1992 – Inaugurarea unei noi linii de fabricație în China.

2007 – Lansarea Memory Titanium, un material nou înzestrat cu memoria formei şi cu o flexibilitate de zece ori mai mare în comparaţie cu oţelul de arc.

2008 – Crearea şi dezvoltarea Z-Titanium, un alt aliaj revoluţionar compus din titan și zirconiu, fără vanadiu, fier, cupru sau nichel, care va constitui punctul de pornire pentru lina masculină Charmant-Z, una dintre colecţiile cele mai elegante, sofisticate şi de succes ale Charmant Group.

images
images
images
images
images
images
images
images
images

2009 – Lansarea colecției LineArt Charmant și a materialului Excellence Titan, un aliaj revoluționar dezvoltat pe baza colaborării Charmant cu centre nipone de cercetare în studiul materialelor. Având o compoziție ce include titan, zirconiu, aluminiu și niobiu, Excellence Titan a fost confirmat drept cel mai versatil material din industria ochelarilor.

2011 – Charmant Group a fost distins cu „Premiul pentru Aportul la Industria Laserului(Laser Industry Contribution Award) din partea The Laser Society of Japan, pentru tehnologia micro sudurii cu laser de înaltă precizie utilizată la execuția colecției LineArt Charmant. Tot în acest an a primit Good Design Award pentru noua balama LINKS FUNCTION confecționată din Excellence Titan, ce intră în componența unor monturi din colecția Charmant-Z (ramele de vedere Z ZT11766, ZT11767, ZT11768 și ochelarii de soare ZT11253, ZT11254).

2012 – Charmant Group a primit Premiul Special la cea de-a 4-a ediție a Monozukuri Nippon Grand Award, un program special de premiere sponsorizat de Guvernul Japoniei. Tot în acest an, în cadrul celei de-a 25 ediţii a evenimentului IOFT (International Optical Fair Tokyo), desfăşurat la Tokyo între 22 şi 24 octombrie 2012, montura ZT1175 a primit distincția Eyewear of The Year_EOY 2013 în cadrul categoriei “Funcționalitate şi Tehnologie”. Rama aparține colecției Charmant-Z şi are ambele braţe echipate cu LINKS FUNCTION.

2013 – Monturile Opera XL2040 și XL2041 au fost distinse cu prestigiosul trofeu Good Design Award 2013 acordat de către Japan Institute of Design Promotion în categoria obiecte personale. Opera poartă amprenta unor modele signature pentru colecția LineArt Charmant, una din cele mai exclusive game de ochelari adresate femeilor ce apreciază accesoriile neostentative.

2014 – Colecția LineArt Charmant s-a clasat pe poziția secundă în cadrul competiției Pont d’Or 2014, în categoria destinată ochelarilor luxury. Selecția finală s-a bazat pe rezultatele unui studiu efectuat de revista franceză Inform’ Optique în cadrul unui eșantion format din 11000 de magazine de optică medicală. Tot în acest a devenit unul dintre sponsorii emisiunii „The Fashion Hero”, un casting TV ce-și propune să revoluționeze promovarea mediatică a frumuseții și modei.

2016 – Lansarea noii generații de modele Chorus aparținând colecției LineArt Charmant. Numitorul comun al acestor monturi îl constituie efectul 3D al celor cinci profile lamelare ce parcurg un traseu ondulatoriu, sugerând sunetul armonios, uneori delicat, alteori puternic, specific muzicii corale. Tot în acest an, Montura Charmant M FLIP /MF24604 a fost nominalizată la Eyewear of the Year 2017, în cadrul categoriei “Monturi cu funcțiuni și/sau tehnologii inovative”

2017 – Debutează linia SONATA. Sonata aparține colecției LineArt Charmant și completează seria modelelor inspirate de univesul muzicii clasice. După Chorus, Opera, Tenor ori Duet, Trio, Rondo sau Quintet, Sonata abordează segmentul monturilor feminine din pespectiva ramelor de ochelari confortabile în purtare, în care calitățile aliajului Excellence Titan sunt evidențiate prin ușurință, rezistență și flexibilitate.

2018 – Lansarea liniei VIVACE. Noua serie Vivace LineArt poate fi definită laconic drept un exemplu de …minimal style & maximum comfort. Frumusețea, stilul, tahnologia și confortul se întâlnesc în monturile Vivace.

2019 – Lansarea liniei WALTZ. Cele 6 modele LineArt Charmant XL1491, Xl 1492, XL 1493, XL 1494, XL 2134 și XL 2135 ce compun noua serie de monturi Waltz acoperă tipologiile full rim, rimless și nylor. Păstrând asocierea cu armoniile muzicii culte, brațele din Excellence Titan ilustrează creativitatea designerului nipon Yoshiko Mizuno. Tot în acest an, a fost lansată linia Charmant by Caroline Abram. Colecția Charmant by Caroline Abram reflectă colaborarea dintre designerul parizian Caroline Abram și grupul nipon Charmant, expert mondial în tehnologiile prelucrării ramelor din titan.

2020 – Au fost aniversați primii 10 ani LineArt Charmant sunt marcați printr-o ediție limitată. Pentru a celebra 10 ani de la lansarea Line Art Charmant în Europa, designerul Yoshiko Mizuno împreună cu Takaharu HIROUMI – renumit producător japonez de bijuterii unicat, au creat o ediție limitată în care ramele de ochelari sunt însoțite de elemente decorative inspirate de universul floral. Totodată, au fost lansate două modele nylor derivate din linia Vivace.