Brand story

1917-1930

Torino 1917, Giuseppe Ratti, fotograf si detinatorul companiei “Berry Opticians” a inceput o aventura ce avea sa duca la un succes international de proportii. Intr-adevar, era vorba de o curte in Via Caboto unde a inceput sa produca ochelari avansati din punct de vedere tehnologic, proiectati sa satisfaca nevoile pilotilor si pasionatilor de automobile ce aveau nevoie de confort, protectie si vedere optima.

1930-1950

Consecvent in dezvoltarea modelului “Protector”, ghidat de intuitia si determinarea de a crea ochelari de soare cu adevarat revolutionari in materie de calitate si lejeritate, a creat brandul “Persol” (Persol provine de la “per il sole” insemnand “pentru soare”, subliniind functionalitatea acestor ochelari in protejarea impotriva razelor de soare).

images
images
images
images
images
images
images

1950-1970

Modelul 649, construit pentru conducatorii de tramvaie din Torino ce aveau nevoie de ochelari de dimensiuni mari pentru a le proteja ochii impotriva curentului si prafului, a fost creat in 1957. Noutatea designului acestui model l-au transformat intr-o pereche de ochelari de mare succes, copiat de-a lungul timpului de multi competitori, iar in 1961 au intrat in legenda cand Marcello Mastroianni i-a purtat in filmul “Divorce Italian Style”.

1970-1990

Anii ’80 au fost marcati de o atentie crescuta considerabil asupra inovatiei tehnologice si a grijii asupra produselor finite. Intr-adevar s-au organizat numeroase expeditii pentru a testa lentilele ochelarilor Persol la altitudini ridicate si in desert, verificand performanta acestora in conditii extreme si pentru a experimenta folosirea materialelor inovative.

1990- Pana azi

La inceputul anilor ’90, imaginea liniei de dama Persol a fost incredintata actritei italiene Ornella Muti, pentru care Persol a creat o pereche de ochelari incredibil de populari (elegantul model 830), iar apoi in 1993-1994 au creat ochelarul (Carol 853) pentru modelul Carol Alt.

Fiind un brand extrem de popular in intreaga lume, putem enumera o multitudine de celebritati purtatori de Persol precum Ryan Gossling, Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Tobey Maguire, Heidi Klum, James Franco, Miranda Kerr, Jay Z sau renumitul antrenor al Borussiei Dortmund, Jürgen Klopp. Aceasta este doar o mica parte din multitudinea de personalitati ce au ales sa poarte acest brand, atat datorita designului sau, al sonoritatii brandului si al calitatii acestuia.