Brand story

Brandul se găsește exclusiv în magazinul fizic.

CONTACT

Prada a fost fondat in 1913 in Milano de catre Mario Prada, bunicul Miucciei Prada.

Prima locatie a brandului a fost in celebra Galerie Vittorio Emanuelle II, fiind un magazin exclusivist ce vindea genti de voiaj, accesorii si bunuri de lux din materiale fine atent lucrate de catre mestesugarii companiei. Magazinul avea sa devina rapid preferatul aristocratiei din Italia, dar si al celor mai importanti oameni ai vremii de pe intreg continentul.

In 1919 Prada avea sa devina “Furnizorul oficial al Casei Regale Italiene” si inca de atunci au introdus blazonul Regatului Italiei in designul propriului logo.

Miuccia Prada si Patrizio Bertelli au inceput sa lucreze impreuna la sfarsitul anilor ’70 punand bazele expansiunii internationale ce va avea sa vina.

Patrizio Bertelli a depasit barierele in sectorul bunurilor de lux, introducand un nou model de business in care detinea control direct asupra intregului proces de productie, aplicand criteriul calitatii asupra acestuia.

Talentul creativ al Miucciei Prada impreuna cu abordarea avangardista au atras atentia industriei modei, in timp ce abilitatea sa de a privi lumea dintr-un punct de vedere nonconformist ii permite nu doar sa se adapteze la noile trenduri ci si deseori sa devina “trend setter” in lumea modei.

In Milano, cumparatorii, presa si colegii designeri asteapta cu nerabdare showurile de lansare a noilor colectii Prada.

Miuccia Prada concureaza trendurile in moda cu stilul, incantand publicul si clientela an de an cu colectii sale care sunt complexe dar in acelasi timp extrem de usor vandabile. Inteligenta sa impreuna cu atentia acordata detaliilor sunt evidentiate in fiecare produs al casei Prada.

Ochelarii Prada sunt accesorii iconice ce sunt omniprezente in show-urile de catwalk ale casei.

Datorita notorietatii acestui brand si al modelelor sale nume sonore din showbiz-ul american precum Nicole Kidman, Miranda Kerr, Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna, Eva Mendez, Anne Hathaway sau Benicio Del Toro au ales sa poarte modelele casei Italiene.